Wat je moet weten over een kliko ombouw (5 tips)

1. Welke kliko of container heb ik?

De meest gangbare types zijn de vuilcontainers / kliko’s van 140 liter en 240 liter. Deze vuilcontainers worden veelal door gemeenten aangeboden. De 120 liter en 260 liter varianten komen veel minder voor. Het aantal liters is altijd op de kliko terug te vinden.

Wanneer u het aantal liters van uw kliko niet kunt vinden, kunt u ook de maten opmeten. 

2. Wat voor ombouwen voor een kliko zijn er? 

Er zijn verschillende ombouwen voor kliko’s. De verschillen zitten met name in de materialen en gebruiksgemak. De materialen zijn voornamelijk gericht op design en onderhoud. Een goede ombouw is bestand tegen weersomstandigheden en regelmatig gebruik.

Speciaal voor mensen die alleen echte kwaliteit willen leveren wij een ombouw inclusief een verzinkt frame. Hierdoor is de ombouw veel steviger, zodat de ombouw twee keer zo lang meegaat. Bent u toch op zoek naar een ombouw van alleen hout, dan zou het verstandig zijn deze eerste te bekijken en uit te proberen. Ga ervan uit dat de ombouw te lijden heeft onder weersinvloeden en wekelijks wordt gebruikt. Het frame is thermisch verzinkt (gegalvaniseerd) zodat u geen last hebt van roestvorming.

3. Hoe gaat de ombouwkliko open?

Wij bieden globaal twee mogelijkheden:

1. Ombouw met bovendeksel
Dit betekent dat de bovenkant geopend kan worden. Dit openen kan met of zonder gasveer, zie daarvoor de productomschrijving.

2. Ombouw met kantelsysteem
Op sommige ombouw systemen is een innovatie van Ombouwkliko verkrijgbaar. In gebruik werkt het handiger dan de bovendeksel, de kliko is ook nog eens lager zodat het afval niet zover omhoog getild hoeft te worden. Bijkomend voordeel is dat het kantelsysteem goedkoper is. Het is ook mogelijk om met het kantelsysteem een plantenbak bovenop te bestellen. Mail ons voor een uitleg met video.

4. Is het ook mogelijk om een ombouw op maat te bestellen?

Natuurlijk, wij kunnen een kliko ombouw op maat maken. Hiervoor kunt u ‘offerte aanvragen of ons een mailtje sturen. Wij kunnen de ombouw op maat maken, hiervoor ontvangen wij graag de buitenmaten en uw wensen. Klik op deze link om een kliko ombouw op maat te vragen.

5. Is het ook mogelijk om de ombouw geschilderd of gebeitst te bestellen?

Wij kunnen de ombouw ook geschilderd of gebeitst aanleveren. Het is mogelijk om zelf een voorkeur aan te geven, van tevoren zal er altijd een kleur overlegd worden (ook op kleurcode) is mogelijk.

De meerkosten zijn afhankelijk voor het aantal kliko’s dat u afneemt. U kunt hier een prijsopgave aanvragen: Offerte – Maatwerk

Bij Ombouwkliko spannen wij ons in om de mooiste kliko ombouw te leveren. Bekijk onze webshop of geef ons uw Feedback & Ideeën.

 

Share this post