T +31 (0)341 798 292 Ma-Vrij 9:00-17:00

Kleurgebruik in de tuin, ontdek welke kleuren passen bij jouw ideale tuin

Kleurgebruik in je tuin

Iedereen heeft zijn eigen smaak. Bij het (her)ontwerpen van een tuin is de kleur een goed thema om mee te beginnen. De kleuren die we kiezen voor onze tuin kunnen veel zeggen over onszelf.

Een tuinontwerp maken is niet niks. Het kan behoorlijk overweldigend zijn wat er allemaal bij komt kijken. Daarom is het zo handig om eerst naar de kleuren te kijken die je mooi vind. Het helpt je bij het ontwerp.

Het is ook handig om kijken naar de zon, waar schijnt de zon en wanneer. Kleuren kunnen behoorlijk verschillen als de zon er wel of niet op schijnt.

Elke kleur heeft zijn eigen karakter
Photo by Man Chung on Unsplash

Elke kleur heeft zijn eigen karakter

Een kleur zegt niet alleen veel over jezelf, maar het heeft ook een karakter. Een groene tuin ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een bruine tuin. Hieronder vind je per kleur een omschrijving van het karakter.

Oranje
Dit is de kleur van de zon, vuur, warmte en de herfst. Het is een erg aanwezige en uitbundige kleur. Om die reden is het vaak geschikt om accenten mee aan te geven.

Wit
Dit is een hele neutrale ‘kleur’ die eigenlijk overal bijpast. Het is koel en zuiver. Het staat symbool voor schoonheid, eenvoud en zuiverheid. Met het oog op onderhoud is wit wat besmettelijker dan andere kleuren in de tuin.

Paars of Violet
Paars is een wat mysterieuze kleur die vaak wordt geassocieerd met creativiteit en eerbied. Paars heeft een rustige vertrouwde uitstraling en kan als accent maar ook in het groot toegepast worden, met bijvoorbeeld een hortensia of lavendel.
In de regenboog komt naast violet ook ultraviolet voor, dit is een kleur die insecten kunnen waarnemen en daarom komt deze in veel bloemen voor. Het is de kleur van harmonie en ontspanning.

Groen
Groen is bij uitstek een tuinkleur. Het is niet warm of koud en goed te gebruiken als overgangskleur. Het is de basiskleur voor elke tuin. Het is de kleur van vruchtbaarheid, leven en hoop. Het werkt vaak heel kalmerend.

Zilverkleuren kunnen altijd

Een kleur als zilver, rvs of metaal kan altijd omdat het de al aanwezige kleuren in de tuin benadrukt. Zet een mooie vaas in jouw favoriete kleur naast een RVS kleurige Ombouwkliko en je ziet hoe sterk de kleur uitkomt.

RVS Ombouw

Een tip van de hovenier is om te werken met kleuraccenten in bloemen en planten, zodat je per tuinseizoen kunt afwisselen met kleuren die je aantrekkelijk vind.

Kleur van een Ombouwkliko

De meeste type Ombouwkliko’s zijn zilverkleurig waardoor je ze zonder aarzelen in je tuin kunt zetten, ze versterken de al aanwezige kleuren in de tuin. Wil je juist in de Ombouwkliko een accent aanbrengen dan kan dat ook, met een mooie poedercoating kunnen we de ombouw op RAL kleur laten overeenstemmen met het kleurenplan.

Veel plezier met het (her)ontwerpen van je tuin!

Share this postLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *