T +31 (0)341 798 292 Ma-Vrij 9:00-17:00

Buitenleven Magazine: waar laat ik mijn kliko? Handige tips.

Buitenleven Artikel Ombouwkliko

Het gerenommeerde magazine Buitenleven heeft een interessant artikel uitgebracht met als titel: Waar laat ik mijn kliko? Buitenleven is al jaren een begrip onder duizenden tuinliefhebbers.

Het artikel gaat met tuinliefhebbers de opties langs om ervoor te zorgen dat de kliko nooit meer in de weg staat en handig verborgen wordt. Wij waren dan ook heel blij toen ons gevraagd werd om medewerking te verlenen aan dit artikel.

Als tuinliefhebber heb je nogal wat opties om de containers te verbergen, een natuurlijke haag, stickers op de afvalcontainer. Elke optie heeft voor- en nadelen en de afweging is voor elke tuin weer anders. Ombouwkliko is voornamelijk gericht op het duurzaam verbergen van de afvalcontainer. Daarmee bedoelen we dat de oplossing jarenlang mee moet gaan en het gebruiksgemak moet verhogen. Dat is waar wij goed in zijn.

In het artikel wordt Peter, onze oprichter aan het woord gelaten:

In 2012 kocht Peter van Grootheest een nieuw huis. Bij het aanleggen van de tuin wilde hij graag een ombouw voor zijn afvalcontainers. Het liefst een combinatie van hout en een stalen frame, maar bij de bouwmarkten vond hij enkel houten frames. Hij besloot daarom zelf een containerkast te ontwerpen.

Voor mij, Peter, is het alweer bijna 10 jaar geleden dat ik begon met het verbergen van afvalcontainers. Inmiddels is mij duidelijk geworden dat er in heel Nederland zoveel soorten afvalcontainers zijn dat een standaard containerkast een behoorlijke opgave is. Daarnaast is elke tuin anders, niet alleen de ondergrond maar ook iets simpels als hoe moet de deur van de ombouw open gaan (handvat links of rechts?).

In het verloop van dit artikel wordt ook verteld over de juiste plaats en ondergrond voor de ombouw:

Doordat het meeste afval in de keuken wordt verzameld, willen mensen vaak dat de container niet te ver van deze plek staat. Belangrijk daarbij is dat de ondergrond redelijk vlak is. In Nederland hebben tuinen vaak aflopende ondergronden, waardoor het een uitdaging is om de containerkasten precies naast elkaar uit te lijnen. Vandaar dat we ook kasten maken met verstelbare poten.

Naast verstelbare poten hebben we ook ombouwen beschikbaar die zo stevig zijn dat het niet uitmaakt als de ondergrond oneffen is. Daarnaast komt ook het plantendak naar voren, waar veel Ombouwkliko’s mee uitgerust kunnen worden.

Het nieuwste kastontwerp gaat alleen aan de voorkant open en heeft bovenop een plantendak met een afwateringsysteem. Hier vangen kleurige (sedum)planten, kruiden, heide of viooltjes overtollig hemelwater op en het ziet er prachtig uit. De container kantel je dan aan de voorkant naar je toe, waardoor je er gemakkelijk afval ingooit.

Dit gaat over bijvoorbeeld de StyleOut Linis Ombouw. Dit ziet er echt heel mooi uit en het gaat zeer lang mee.

Wilt u meer informatie over deze onderwerpen, wij praten graag met u verder over uw tuin. Neem contact op.

Share this postLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *