T +31 (0)341 798 292 Ma-Vrij 9:00-17:00

Voorkom brand in kliko’s of (afval)containers met een brandwerende Ombouwkliko

Brandveiligheid kliko of afvalcontainer

Een kliko bij je huis of een afvalcontainer die naast een bedrijfspand staat ziet er onschuldig uit. Toch zijn containerbranden jaarlijks goed voor 20 miljoen euro aan schade.

Voorkom een brand met een kliko of container ombouw want het is een grote schadepost en er gaat veel leed mee gepaard.

Lees hier hoe je de schade van een kliko of container brand kan voorkomen.

Klikobrand

20 miljoen schade

Het Verbond van Verzekeraars heeft onderzoek gedaan naar containerbranden. Uit dat onderzoek bleek dat in één jaar achttien bedrijven, zes scholen/verenigingen, zes horecagelegenheden en twintig woningen zware brandschade hebben opgelopen door een kliko of containerbrand.

Een klikobrand lijkt ver weg, maar het komt vaker voor dan je denkt. De geschatte schade bedraagt 20 miljoen euro. En erger nog, bij diverse ondernemers eindigde de brand in een faillissement en voor particulieren ontstond er emotionele schade aan persoonlijke eigendommen.

Bekijk je brandverzekering

De meeste verzekeraars hebben de mogelijkheid om eventuele (gevolg)schade van brand te verhalen op een bedrijf of particulier, als blijkt dat er onzorgvuldig gehandeld is. De acties die je moet nemen met een afvalcontainer zijn behoorlijk arbeidsintensief, zie www.interpolis.nl/dossiers/brand/brandstichting-in-afvalcontainers-en-buitenopslag

Voorkom een kliko of containerbrand

Er kunnen voldoende maatregelen worden genomen om een kliko of containerbrand te voorkomen. De volgende maatregelen kunnen genomen worden:

  1. Zet de container ver van het pand of huis af en plaats deze na werktijd binnen in het pand.
  2. Zorg dat de container of kliko vaak wordt geleegd zodat er weinig brandbaars in de container of kliko zit.

Deze twee tips zijn in de praktijk vaak lastig. Wanneer de container of kliko ver weg staat moet er veel met afval gesjouwd worden, wat niet efficient is. Bij de tweede tip zijn er vaak kosten verbonden aan elke keer dat je kliko of afvalcontainer wordt geleegd.

Rolcontainer staat in brand, deze is door de brandweer verplaatst.

Zet de kliko of container in een ombouw van niet brandbaar materiaal.

Door de kliko of container in een ombouw te zetten vergroot je het gebruiksgemak van de kliko of afvalcontainer en is deze veilig tegen brandgevaar. Onze betonnen ombouw is niet brandbaar, het is zelfs zo dat wanneer de afvalcontainer of kliko toch in brand vliegt de brand niet uit de ombouw kan komen om een pand of huis te beschadigen.

Een betonnen ombouw

Onze betonnen ombouw voor de kliko en afvalcontainer zijn beschikbaar vanaf de kleinste kliko tot de grote rolcontainers van 1100 Liter. Deze zijn gekeurd op brandveiligheid en scoren brandklasse A1. Dat betekent dat de ombouw zelf niet brandbaar is en dat een brand niet uit de ombouw kan.

Met een betonnen ombouw kan de kliko of container gerust tegen een huis worden aangezet. De betonnen ombouw is ook beveiligd tegen overlast van dieren. Ratten, muizen, vogels en andere dieren kunnen niet langer bij de kliko of afvalcontainer. De betonnen ombouw is heel gebruiksvriendelijk om te gebruiken vanwege de lichte bediening en rubberen afwerking.

Ombouwkliko van Beton voor twee kliko’s van 240 Liter

Voordelen van een betonnen ombouw

  1. Geen overlast van ongedierte
  2. Brandveilig
  3. Afsluitbaar en daarom geen onbevoegden die afval dumpen
  4. Zeer stil in gebruik en gemakkelijk te bedienen
  5. Onderhoudsvriendelijk

Kortom de beste investering voor een veilige onderhoudsvriendelijke en mooie uitstraling voor elk pand.

Bekijk alle betonnen ombouwen die beschermen tegen brandgevaar op www.ombouwkliko.nl/product-tag/beton

Conclusie

Een afvalcontainer of kliko wil je het liefst zo dicht mogelijk bij een pand zetten. Dit is efficienter. Zowel de verzekeraar en de gemeente/overheid staan dit alleen toe wanneer de afvalcontainer in een betonnen ombouw staan. Bedrijven die te maken krijgen met een containerbrand gaan in 60% van de gevallen na twee jaar failliet. Particulieren krijgen te maken met emotionele schade bij een klikobrand.

Bekijk in jouw gemeente welke regels er gelden. En lees welke voorwaarden de verzekeraar heeft opgenomen.

Bij Ombouwkliko.nl helpen we u graag verder, bel +31 (0)640161449 voor gratis advies.

Betonnen Ombouw voor twee afvalcontainers van 1100 liter of 660 liter

Lees ook deze artikelen:

Brandveilige horeca: tips voor restaurants en cafés – https://www.brandweer.nl/brandweernederland/nieuws/2018/folder-brandveilige-horeca

Share this post2 thoughts on “Voorkom brand in kliko’s of (afval)containers met een brandwerende Ombouwkliko

  1. Bedankt voor het delen van dit interessante artikel. Ik zou mijn container ook graag willen beschermen tegen brand. Vooral in de zomer kan deze erg heet worden en met droog weer ligt een brandje snel op de loer. Op dit moment zorg ik er in ieder geval voor dat ik mijn container regelmatig leeg.

  2. Je hoort inderdaad nog weleens dat containers uitbranden. Dit kan natuurlijk erg gevaarlijk worden wanneer deze dichtbij je huis staan. Ook hoor ik steeds vaker dat men een container ombouwt. Dit lijkt mij een verstandige keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *