Gratis advies nodig? Bel +31 (0)640 1614 49

Hoe kan je de beste kliko ombouw maken en kiezen?

kliko-ombouw-maken

Als je overweegt een kliko ombouw aan te schaffen is het goed om te weten waar je op moet letten. Er is veel te koop en er worden behoorlijk wat materialen gebruikt om een kliko ombouw te maken. Om te bepalen wat de eigenschappen zijn van een goede kliko ombouw is het handig om eerst de kenmerken van een goede kliko ombouw te bepalen.

We hebben de meest genoemde kenmerken die wij veel horen onder elkaar gezet:

  • Robuust – een kliko ombouw wordt veel gebruikt, zowel in de zomer als in de winter. De contstructie moet ‘tegen een stootje kunnen’.
  • Weerbestendig – een kliko ombouw staat buiten in weer en wind. In de zomer brand de zon erop en in de winter ligt er een laag sneeuw op.
  • Makkelijk in gebruik – wanneer je met je volle vuilniszak voor de ombouw staat heb je geen zin om de kliko van de ombouw en van de kliko open te moeten doen.
  • Slim omgaan met de ruimte – de meeste mensen gebruiken hun tuin het liefst niet als opslagplaats voor vuilnis. De ruimte die een kliko ombouw mag innemen is meestal beperkt.
  • Vormgeving – mensen die van de vormgeving van een kliko kunnen genieten zijn wij nog niet tegengekomen. Als je dan een kliko ombouw koopt wil je dat deze past in je tuin en er goed uitziet.

Nu we de kenmerken hebben opgesomd is het goed om te bepalen wat je gebruikssituatie is.

Hoe ga je de kliko ombouw gebruiken?

Geen tuin is hetzelfde, daarom staat de kliko ombouw de ene keer onder je afdak en de andere keer midden in je tuin. Dit maakt behoorlijk wat uit voor de levensduur van de kliko ombouw. Daarnaast maakt het uit of je al een dagje ouder bent of dat het je niets uitmaakt om een volle kliko over een drempel heen te tillen.

In dit stadium is het handig om te bepalen waar de kliko ombouw zou moeten komen te staan en wat de afmetingen zijn van deze plek. Wat ook een hele belangrijke vraag is, is de vraag hoe de ondergrond eruitziet. Heb je daar stoeptegels liggen die netjes recht zijn of is een deel verzakt? Wanneer je ondergrond niet recht of vlak is (licht aflopend is prima) kan je beter kiezen voor een kliko ombouw met een frame zodat niet elke poot afzonderlijk op een verschillende hoogte staat (de deksels en de deurtjes zijn dan niet mooi recht af te stellen).

Jarenlange ervaring Ombouwkliko

Met een kleine 1.000 geleverde ombouwen heeft Ombouwkliko.nl veel ervaring met de kliko ombouw. We hebben heel wat meegemaakt en willen u graag meegeven wat tips zijn bij het kiezen en selecteren van een kliko ombouw. Uiteraard kunt u ook bellen om met ons uw situatie te bespreken.

Tips

Wanneer je naast de kliko ombouw zit of een tuinset hebt staan en de kliko’s staan in de zomer vol in de zon, zorg er dan voor dat je kiest voor een ombouw die een achterwand en bodemplaat heeft. Enkele RVS ombouwen hebben ook een plantendeksel die voorkomt dat je kliko warm wordt.

Wanneer je voor een houten ombouw kiest zonder frame zorg dan deze minimaal geïmpregneerd is of met verf of beits is behandeld. Hoe er rekening mee dat je deze ombouw ook zelf zal moeten bijhouden. Wanneer het hout ook een dragende functie heeft moet je er rekening mee houden dat het hout uitzet en krimpt waardoor je er regelmatig onderhoud aan hebt. Een ombouw van alleen hout (dus zonder RVS frame) heeft elke zomer onderhoud nodig.

Bij een niet vlakke of recht ondergrond kan je het beste eerst de ondergrond aanpakken. Vaak kan je met het verhogen van enkele tegels al een rechte ondergrond maken. Het is anders onmogelijk om een ombouw zonder frame of bodemplaat goed op te bouwen.

Bekijk van tevoren in de tuin wat mooi zou zijn qua kleuren. Veel mensen kiezen ervoor om het te laten aansluiten bij de andere kleuren of houtsoorten in de tuin. Wat ook verfrissend kan zijn is een tegenovergestelde kleur voor het contrast. Om meer foto’s te ontvangen van ombouwen kunt u altijd contact opnemen.

Bepaal hoe lang je kliko ombouw mee zou moeten gaan. Wil je een ombouw kopen die net zo lang meegaat als jijzelf, kies dan voor RVS met frame. Wil je een ombouw die praktisch is voor een lage prijs, kies dan voor kunststof. Wil je een ombouw die van hout is voor de uitstraling, kies dan voor een houtsoort die past bij je tuin.

Bepaal hoeveel gemak je nodig hebt. In de regel kan je kiezen voor gasveren in de deksel zodat de deksel open blijft staan. Je kan ook kiezen voor een ketting tussen de deksel van de ombouw en de kliko zodat de deksel mee open gaat. Een ander gemak is de onderkant van de ombouw zodat je de kliko gemakkelijk uit de ombouw kunt rijden.

Bepaal hoe diefstalgevoelig je kliko ombouw is. Koop je een RVS ombouw, dan is de kans op diefstal aanwezig. Standaard zitten er vaak schroeven bij zodat je deze aan de straat kunt vastzetten. Ook hebben we meegemaakt dat andere ombouwen zijn gestolen, dit is meestal eenvoudig te voorkomen door de ombouw vast te maken aan de stenen, het huis of een ander stevig object.

Share this post