T +31 (0)341 798 292 Ma-Vrij 9:00-17:00

Wat je moet weten over een kliko ombouw (5 tips)

1. Welke kliko of container heb ik?

De meest gangbare types zijn de vuilcontainers / kliko’s van 140 liter en 240 liter. Deze vuilcontainers worden veelal door gemeenten aangeboden. De 120 liter en 260 liter varianten komen veel minder voor. Het aantal liters is altijd op de kliko terug te vinden. Vaak staat dit op de deksel of op de rand waar de deksel op ligt.

Wanneer u het aantal liters van uw kliko niet kunt vinden, kunt u ook de maten opmeten. 

2. Wat voor ombouwen voor een kliko zijn er? 

Er zijn verschillende ombouwen voor kliko’s. De verschillen zitten met name in de materialen en gebruiksgemak. De materialen zijn voornamelijk gericht op uitstraling en onderhoud. Een goede ombouw is bestand tegen weersomstandigheden en regelmatig gebruik.

Speciaal voor mensen die alleen echte kwaliteit willen leveren wij een ombouwkliko inclusief een verzinkt of RVS frame. Hierdoor is de ombouw veel steviger en gaat deze twee tot twintig keer zo lang mee. Bent u toch op zoek naar een ombouw van alleen hout, dan zou het verstandig zijn deze eerste te bekijken en uit te proberen. Ga ervan uit dat de ombouw te lijden heeft onder weersinvloeden en wekelijks wordt gebruikt. Wij hebben hierdoor nooit steigerhouten ombouwen geleverd, vanwege de kwaliteit.

3. Hoe gaat de ombouwkliko open?

Wij bieden globaal twee mogelijkheden:

1. Ombouw met bovendeksel
Dit betekent dat de bovenkant geopend kan worden. Dit openen kan met of zonder gasveer, zie daarvoor de productomschrijving. En meestal heeft de bovendeksel een kliko-deksel-opener zodat beide deksel (ombouw en kliko) met elkaar verbonden kunnen worden.

2. Ombouw met kantelsysteem
Op sommige ombouw systemen is een innovatie van Ombouwkliko verkrijgbaar. In gebruik werkt het handiger dan de bovendeksel, de kliko is ook nog eens lager zodat het afval niet zover omhoog getild hoeft te worden. Bijkomend voordeel is dat het kantelsysteem goedkoper is. Het is ook mogelijk om met het kantelsysteem een plantenbak bovenop te bestellen. Mail ons voor een uitleg met video.

4. Is het ook mogelijk om een ombouw op maat te bestellen?

Natuurlijk, wij kunnen een kliko ombouw op maat maken. Hiervoor kunt u ‘offerte aanvragen of ons een mailtje sturen. Vooral wanneer u een andere kleur ombouw wilt zijn er altijd mogelijkheden.

De meerkosten zijn afhankelijk voor het aantal kliko’s dat u afneemt. U kunt hier een prijsopgave aanvragen: Offerte – Maatwerk

Bij Ombouwkliko.nl spannen wij ons in om de mooiste kliko ombouw te leveren. Bekijk onze webshop of geef ons uw Feedback & Ideeën.

Share this post